dilluns, 6 d’agost del 2012

Cañas (La Rioja)




Imatge de la triple Santa Anna o Santa Parentela que podem trobar a l'església de l'Assumpció de Cañas, La Rioja. 

Daten els murs de la nau del segle XII, la capçalera, sagristia i torre del XVI i la coberta, barroca, del XVIII.

Formen la seva planta una nau de tres trams coberts amb llunetes, capçalera quadrangular sota creu estavellada i dues capelles, als peus de la capçalera, cobertes amb terceletes. Cor alt als peus i sagristia al nord de l'altar major. Portada renaixentista entre els dos primers trams. Torre als peus, amb dos cossos edificats en cadirat.
Al presbiteri es poden observar tres pintures: representa el primer a Santo Domingo de Silos amb captius, el segon a la Verge al cel situant-se un pla inferior d'ànimes en el Purgatori, i el tercer la mort de Santo Domingo.
El retaule major, que reuneix elements de diferents èpoques, contenint banc i tres cossos en cinc carrers. El primer data de 1540 i respon a criteris renaixentistes, el segon, de mitjans del segle XVI, és manierista, i el tercer, classicista, es va obrar a mitjans del XVII. Va intervenir en el primer cos tallista Natuera Borgoñón, en el segon, van intervenir Francisco Pillar i Juan de Beaugrant.
Al baptisteri, imatge del Crucifix i pintura de la Verge de Valvanera del segle XVIII, sota el Cor Alt, pintura de Sant Millán.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada