dilluns, 6 d’agost del 2012

Catedral d'Àvila


La Catedral d'Àvila va ser projectada com a temple i fortalesa, sent el seu absis un dels cubs de la muralla.
No se sap amb precisió quan es va iniciar la construcció de la catedral, hi ha dues teories, una que defensa que Alvar García va començar a construir l'any 1091 sobre les restes de l'església de Sant Salvador, arruïnada pels successius atacs musulmans, i que Alfonso VI de Lleó va recaptar els diners necessaris per edificar.
Altres historiadors atorguen al mestre Fruchel l'autoria de la catedral i la daten al segle XII, coincidint en la línia temporal de la repoblació castellana duta a terme per Ramon de Borgonya. Es creu que Fruchel va construir la part més antiga de la catedral i l'absis.
Està envoltada de diverses cases o palaus senyorials sent els més importants: el dels Vetllada, el del Rei Nen i el de Valderrabanos, els quals tenien assignada la defensa de La Porta dels Lleials o del Pes de la Farina.
Es considera que és la primera catedral gòtica d'Espanya, sent la zona construïda per Fruchel d'estil romànic de transició al gòtic. Posteriorment a Fruchel diferents mestres van continuar i van modificar el pla d'obres ja en estil gòtic.
Té influències franceses i certa semblança amb la Basílica de Saint-Denis, considerada la  primera església gòtica.

Per saber més d'Àvila, clica'm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada