dilluns, 6 d’agost del 2012

Maria Auxiliadora La Salle Martí Codolar (Barcelona)



Martí-Codolar, la Granja Vella, és un indret històric de la ciutat de Barcelona, la capital catalana.
Des del segle XV, van anar passant per aquesta finca els pagessos, els monjos jerònims i els comerciants. Aquests la van embellir per conver­tir-la en residència estiuenca.
Per això, Martí-Codolar encara té la sort de conservar part, almenys, de l’enginy ancestral de la masia catalana, l’aureola mística del monestir i l`encís d’una mansió senyorivola.
El 3 de maig de 1886, el Fundador del Salesians, el sacerdot piamontès Joan Bosco – que va ser canonitzat el 1934 per l’Església Catòlica, va visitar aquest paratge. Vingué a passar un dia d’esbargiment acompanyant els nens orfes que els salesians havien recollit en una humil Escola Professional, situada en el proper poble de Sarrià.
Els senyors Martí-Codolar, En Lluís i Na Consol Pascual de Bofarull, els van obsequiar amb una senzilla festa campestre. L’amistat que aquell dia nasqué entre ells es va perpetuar, d`aleshores ençà, entre els seus fills i els salesians.
Quan, després de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) i de la Segona Guerra Mundial (1939-1945), va arribar el moment de donar un nou destí a la finca, En Xavier i N`Àngels Martí-­Codolar van optar per donar-la a la Congregació Salesiana. Des d`aleshores, el senyor de la casa Martí-Codolar és Sant Joan Bosco, tal com abans, en temps dels monjos, ho havia estat Sant Jeroni. Els salesians iniciaren les seves activitats l`any 1949, d`acord amb la missió i l`estil que els són propis. I així, entre altres coses, van fer-hi un Seminari Major, un Centre Juvenil i una Casa d`Acollides.
Des de l`any 1964, també vingueren a fer-s'hi presents les Filles de Maria Auxiliadora, funda­des pel mateix Sant Joan Bosco i Santa Maria Domènica Mazzarello.
Probablement per aquest motiu, a una de les capelles de la instal·lació trobem aquesta bonica imatge de Maria Auxiliadora.

Per saber més de Martí-Cololar, clica'm



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada