dilluns, 6 d’agost de 2012

Parròquia de Sant Oleguer de Barcelona (Catalunya)

"Virgen de la Fuentsanta"

"Mare de Déu de Montserrat"Oleguer va néixer a Barcelona l´any 1060 i va ser proclamat pel poble bisbe de la nostra ciutat, quan tenia 56 anys. També va ser el primer arquebisbe de Tarragona després de la Reconquesta.
La Parròquia de Sant Oleguer va ser erigida el 9 d´octubre de 1945, però no es posà en marxa fins el 2 de juliol de 1954 amb el nomenament del primer rector. Provisionalment es va fer el culte a l´Asil de Sant Rafael (Roger de Flor, 98). A l´octubre de 1957 van començar les obres en el local del carrer Nàpols 133-137. Al cap d´un any va tenir lloc la inauguració del temple. La parròquia està al servei d'unes 12.000 persones i la seva festa, Sant Oleguer, se celebra el 6 de març.
La Virgen de la Fuensanta és la patrona principal de la ciutat de Múrcia. El seu santuari està situat a la serra que bordeja la capital, a uns 5 kilòmetres del centro de la ciutat. Constitueix una de las advocacions marianes més rellevants del llevant peninsular. És també copatrona de Còrdoba, i d'altres municipis.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada