dilluns, 6 d’agost del 2012

Santa Maria la Real, Aranda del Duero



L'Església de Santa Maria la Real neix per la necessitat de fer un temple de majors dimensions que el que hi havia en aquells momens, tal vegada d'estil del romànic, del que només ha quedat la torre, i que a més té un aspecte més militar que religiós.
Aquest aspecte defensiu militar de la torre s'explica des de la proximitat de l'Església a la muralla i al pont del Duero.
El temple actual té el seu origen cap el 1473, i no molt abans d'acabar el segle XV ja estava pràcticament acabat en les seves parts més significatives. La façana començaria a fer-se en la primera dècada del segle XVI i s'acabaria cap el 1516.
L'Església és d'estil gòtic Isabelí, planta en forma creu llatina de tres naus i una quarta que s'hi afegeix amb dependències per a 
les confraries
Està coberta per senzilles voltes de creueria, sustentades per pilars fasciculats sense capitell, amb uns elegants collarets amb decoració vegetal. 
La capçalera del conjunt està formada per tres absis de planta poligonal de robustos contraforts rematats en fines agulles amb fecoració foliacea.
En l'exterior, el protagonisme es centra en la portada de la façana sud, flanquejada per filigranades agulles que s'eleven fins a la cornisa superior, que conté imatges de sants esculpides sobre repises arrecerades. La façana té uan composició de retaule llaurat en un fi encaix donant sensació d'un tapís continu de pedra que constitueix l'element més cridaner de tot l'edifici.

Per saber-ne més de la ciutat, clica'm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada