dilluns, 24 de setembre del 2012

Parròquia de Santa Teresa de l'infant Jesús, Barcelona

La Immaculada

Mare de Déu del Rosari

Maria plorant la mort de Jesús

Maria coronant l'altar

Diferents moments de la vida de Maria a l'altar

Diferents moments de la vida de Maria a l'altar

La rebuda de l'Esperit Sant

La Sagrada Família

La Sagrada Família

Mare de Déu al sagrari


Església parroquial del barri de Gràcia de Barcelona dedicada a Santa Teresa de Lisieux. La construcció de la mateixa es va emprendre per encàrrec del bisbe Manuel Irurita Almandoz (Larraintzar, Ultzama, Navarra, 1876 - Montcada i Reixac, Vallès Occidental, 1936), que fou bisbe de Barcelona des de 1930 fins a la seva mort. Fou inaugurada el 1944.

La façana de blocs de pedra compta amb un accés a l'interior presidit d'una escalinata i un arc de mig punt que donen monumentalitat al temple, tot acompanyat per una torre campanar central que té gelosies verticals i un arc de mig punt en la part central.

Destaquen les seves pintures murals amb diferents moments de la vida de Maria i Jesús.

El 1931 es convertí en el primer rector d'aquesta parròquia Mn. Jaume Oliveras i Brossa (la Garriga, 1877 - Barcelona, 6 de setembre de 1957), càrrec que tingué fins a la seva mort. Fou un dels pioners del muntanyisme a Catalunya i en el seu honor, el Centre Excursionista de Gràcia, de qui Oliveras es féu soci al fer-se càrrec de la parròquia, organitza anualment des de 1972 la travessa Matagalls - Montserrat, que Oliveras realitzà per primera vegada el 4 d'agost del 1904. El recorregut de la travessa és el següent: Coll Formic (El Brull) - Aiguafreda - Sant Llorenç Savall - Vacarisses - Monistrol de Montserrat - Monestir de Montserrat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada