dissabte, 1 de maig del 2021

Sant Miquel dels Sants, Gràcia



Mare de Déu de Lourdes

Despatx parroquial

Mare de Déu del Carme

 La Immaculada

Mare de Déu de Queralt

Mare de Déu de Queralt

Pessebre, a l'entrada de la Cripta

Edifici construït entre 1950 i 1963. 
És un temple d'estil pal·ladià, amb un porxo amb arcs de mig punt entre columnes capçades amb capitells corintis. Està coronat amb un frontó triangular.
La parròquia fou inaugurada el 7 de setembre de 1946 pel primer rector Mn. Joaquim Masdexeixart.
Erigida el 9 d'octubre de 1945.
Dins de l'església hi ha una imatge de la Mare de Déu de Queralt, tant estimada per la gent de Berga i les seves contrades.

Lllegenda de la Mare de Déu de Queralt
Un bover de la masia de Vilaformiu (pertanyent a la família Altarriba) estava pasturant els bous pels cimals de la muntanya de Queralt, quan de sobte un d'aquest animals, deixa el ramat i s'enfila apressadament fins a la meitat de la cinglera. El bover corre darrera d'ell per fer-lo tornar al ramat, però quan arribà al lloc on aquest havia parat va tenir una gran sorpresa al veure el bou agenollat davant d'una petita imatge de la Mare de Déu, mig amagada en un esquei, al costat un cirerer florit miraculosament –fora de temps- El devot pastor s'agenolla i agafa la imatge i se la guarda al sarró i tot saltant d'alegria torna cap a Vilaformiu per ensenyar la troballa. Davant de tots els de la casa obra el sarró i ... la imatge no hi era. El pastor no per l'esperança, l'endemà hi torna, troba la imatge el mateix lloc l'agafa i aquest cop lliga el sarró. Arribant a Vilaformiu el destapa i es repetí el fet com el dia abans. Llavors el bover ja no es fia d'ell tot sol. Amb els seus amos i d'altre gent de la masia pugen cap al cimal i comproven admirats que el pastor no els havia enganyat. Aleshores comprengueren que la Verge volia ser venerada justament en aquest lloc, i li construïren una capella. La primitiva capella que s'edificà on avui hi ha el celler, a l'edifici adossat a l'església.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada