dissabte, 27 de juliol del 2013

Església de la Pietat de Vic (Catalunya)

Mare de Déu de la Pietat (façana)


L’església de la Pietat és una construcció d’estil barroc iniciada l’any 1643, d’una única nau amb capelles laterals. La façana, encara que molt deteriorada, és una magnífica obra dels germans Josep i Joan Francesc Moretó ; està presidida per una magnífica portalada, emmarcada per dobles columnes amb el fus llis on es llegeix Roma, tot recordant la proximitat del Temple Romà sobre basament alt. Damunt l’arquitrau trobem una fornícula amb les imatges esculpides en pedra de la Pietat i dels Sants Màrtirs (sants Llucià i Marcià) .
Un altre element molt destacable d’aquest temple és el campanar , que recentment s’ha restaurat; s’han recuperar les teules vidriades que el coronaven i el teulat en general que havia estat molt modificat en haver estat utilitzat com a lloc de vigia i defensa en el decurs de les guerres carlines.
En un dels laterals, al costat del conegut com portal xic, al carrer de Sant Sadurní, es conserven testimonis de l’anterior temple romànic dedicat a aquest Sant Sadurní . Amb la construcció de l’església de la Pietat al segle XV l’edifici primitiu es va veure notablemente modificat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada