dimarts, 20 d’agost del 2013

Església de la Santíssima Trinitat d'Alcazar de San Juan (Espaya)

Mare de Déu del Rosari

Mare de Déu dels DOlors

Mare de Déu de Gràcia

Immaculada

Mare de Déu de Fàtima

L'Església de la Santíssima Trinitat pertany a l'Ordre Trinitaria fundada l'S. XII. Va començar a construir-se en la primera meitat del S. XVII en el qual tot i la crisi econòmica, en Alcàsser, en ser una ciutat pròspera i capçalera de l'Ordre Militar de Sant Joan, es produeix un gran auge constructiu. Les obres van finalitzar en 1725, com s'indica en la clau de la finestra de la façana principal.
La construcció es va dedicar a la Mare de Déu de Gràcia i amb ella es va unir la ciutat amb la reforma trinitària del Beat Joan Baptista de la Concepció que com a premi va llegar a la ciutat la devoció de Jesús Rescatat.
El convent va ser suprimit en 1821 a causa de les disposicions religioses del Trienni Constitucional, i els frares trinitaris van haver d'exiliar a Socuéllamos. Ja al S. XX, el 1954, es va fundar el Seminari Menor Trinitari.
L'Església de la Santíssima Trinitat va ser una de les primeres esglésies de la província que es realitzen sota les pautes del Rococó. Està construïda a base de carreus de pedra sorrenca vermellosa a les zones més importants de l'església.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada