dilluns, 1 d’abril del 2024

Basílica de Santa Maria del Coro de Donosti (Euskadi)


Façana principal

Mare de déu del Carme

Mare de Déu del Coro






Mare de Déu dels dolors

Mare de Déu dels dolors 

Cor de Maria

La basílica de Santa Maria del Cor (en basc, Koruko Andre Mariaren Basilika), és una basílica d'estil barroc acabada en 1774 i situada a la cruïlla dels carrers 31 d'Agost i Major de la "Part Vella" de Sant Sebastià (Guipúscoa). D'estil barroc, té, però, elements gòtics, churriguerescos i neoclàssics i posseeix un bell pòrtic plateresc. La seva façana i entrada principal es troben alineades amb la catedral del Bon Pastor, creant-se un eix format per la continuació del carrer Major, convertida després del Boulevard al carrer Hernani i, més endavant, el carrer Loyola. 
Les obres de construcció van començar l'any 1743 a partir del projecte dels arquitectes Pere Ignasi Lizardi i Miguel de Salazar, edificant sobre una antiga església romànica dels segles XII i XIII, i per això, està considerada com l'església més antiga de la ciutat. 
Vista la basílica des de l'exterior, és important destacar la portada principal, situada entre les dues torres a manera de retaule, i sobre la qual podem observar la figura martiritzada de Sant Sebastià, els símbols papals que li atorguen la categoria de basílica menor, i l'escut de la ciutat coronant l'edifici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada