dissabte, 20 d’agost de 2016

Catedral d'Orleans (França)La primera església va ser construïda al voltant de 330 a la cantonada nord-est de la ciutat emmurallada llavors anomenada Aurelianum. Deu el seu nom a Sant Euverte, el seu fundador. De fet, va ser en aquest moment que la Creu de Crist va ser descobert a Jerusalem per Santa Elena, mare de l'emperador romà Constantí. Una peça de la "Vera Creu" es conserva com una relíquia a la catedral. Saint-Aignan, successor de Sant Bisbe Euverte, va acabar la construcció i és l'arquitecte Melius que eleva l'absis i el cor a 450.
La Catedral d'Orleans compta amb planta de creu llatina, amb el braç llarg longitudinal més llarg que el braç transsepte o creu. 
Joana d'Arc
Hi ha un vincle indirecte entre l'actual catedral i Joana d'Arc. L'heroïna històrica nacional va oir la missa de vespres 2 de maig de, 1429 durant el setge de Orléans 
Cada any, a la nit del 7 de maig durant les festes Joanniques, es duu a terme a la plaça, la cerimònia de la presentació de la Etendard (que evoca la de Joana d'Arc). 
(imatge de la família Navarro Salvà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada