dimarts, 3 de gener del 2017

Església del Roser (Igualada)

Mare de Déu del Roser

Fornícula façana

En aquest indret hi va haver una església anterior on, segons la tradició, l'any 1590 s'hi va produir el miracle del Sant Crist, quan la imatge d'aquest aparegué coberta de gotes de sang i suor. L'edifici actual va ser construït entre els anys 1806 i 1819. Consta d'una nau única, amb quatre capelles laterals, creuer amb cimbori i campanar a la capçalera. La façana, restaurada l'any 1884, s'obre amb un portal de línies clàssiques presidit per una capelleta amb la imatge de la Verge del Roser.
La història de l'església del Roser va lligada a la història de la confraria del Roser. Aquesta confraria data del 1574; per tant, l'església té els seus orígens a finals del segle XVI. El 1590 s'hi produeix el fet de la suor de sant del Sant Crist d'Igualada. La primera pedra de l'actual es col·locà l'any 1806; la Guerra del Francès paralitzà les obres. L'any 1819 fou beneïda. El 1863 es construí el campanar. Durant el període 1936-39 l'església serveix de magatzem del futur museu. Acabada la guerra, es reconstruí.

Història del La Festa del Sant Crist d'Igualada

És una festa religiosa que commemora el fets succeïts el 20 d'abril de l'any 1590 quan es va produir el fet miraculós de la suor de sang del Sant Crist d'Igualada.Foren testimonis la noia Coloma, vídua Masarda, Miquel Quadres, Gaspar Sanjust, entre altres, les declaracions dels quals consten ben documentades. No fou, però, solament un petit grupet de persones sinó tot el poble igualadí, que amb pietat i serenor va comprovar el fet de la Suor de Sang del Sant Crist, un fet acceptat i viscut amb fidelitat i constància des d'aquell any de les darreries del segle XVI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada