dilluns, 17 d’abril del 2017

Església de Santa Maria de Mundaka

Façana

Històricament hi ha referències a aquesta església parroquial des del segle XI, ja que apareix esmentada en un document de donació de l'any 1071. Aquest document es troba, segons la web de l'ajuntament de Mundaka, al Monestir de Sant Joan de la Penya (al sud-oest de Jaca , Aragó), a causa de que en dit any l'església s'ha afegit a aquest monestir juntament amb la pobla de Mundaka.
Encara que en l'actualitat l'església està envoltada d'un parc amb jocs infantils, en origen va estar situada al costat de la Casa-Torre dels Mundaka, però aquest edifici va ser destruït en la lluita de bàndols per Gómez González de Butrón en 1446, deixant el seu entorn buidat com avui es troba.
L'església s'ha desenvolupat al llarg del temps de la mà del municipi. Així, quan aquest es va modernitzar entre els segles XIX i XX a causa dels ingressos obtinguts pels navegants l'església va fer el mateix, transformant-la anteiglesia. A partir del segle XX l'edifici manté el seu estat, sent un dels principals referents turístics de la localitat.
A l'interior del temple es rendeix culte a una relíquia de Sant Pere Apòstol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada