dimarts, 26 de març del 2013

Parròquia de Sant Joan, Benissanet

Pas de la Mare de Déu dels Dolors

Mare de Déu del Rosari

Mare de Déu de Montserrat

 Immaculada president l'altar

Mare de Déu del Pilar

La vila de Benissanet (26 m d'altitud  dista uns 400 m de l’Ebre; és situada en la plana fluvial o cubeta de Móra, de terres molt fèrtils. A la plaça de l’Església, al centre de la vila, es dreça el temple parroquial de Sant Joan Baptista, edificat després de la guerra civil de 1936-39 al lloc que ocupava l’antiga església, destruïda durant el temps que la vila fou fortament castigada en la batalla de l’Ebre.
L’antiga església parroquial era un edifici del segle XVIII, amb campanar barroc de planta quadrada i portal de tipus classicitzant, de mig punt entre semi pilastres i un frontó triangular com a coronament. 

Tinguem present que a Benissanet hi podem trobar una de les nombroses construccions que es van fer en aquesta zona per a protegir la població dels atacs de l'aviació franquista. De fet el poble està situat en el que era la rere-guàrdia republicana, i molt proper a on es va desenvolupar la Batalla de l'Ebre. La construcció en concret va ser feta tant per soldats republicans, fent de paletes, com per un grup de noies de Benissanet que per torns de dia i nit extreien la terra.

Dins de l'actual parròquia hi trobem aquestes imatges, no ha de sorprendre que hi hagi una imatge de la Mare de Déu del Pilar, ja que en el mateix poble hi ha un santuari dedicat a  aquesta Mare de Déu (santuari que havia estat dedicat a Santa Bàrbara, imatge que també trobem a l'església parroquial)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada