diumenge, 19 de maig del 2013

Col·legi Lestonnac de Tirana (Albània)

Imatge de la nena Maria


Kopshti i Shkolla 9-vjeçare Ylber és una escola fundada el 1996 per les Germanes de la Companyia de Maria Nostra Senyora. El seu projecte educatiu, amb una tradició de 4 segles en diversos països europeus, se centra en el creixement personal en totes les seves dimensions. És un projecte dut a terme per una comunitat educativa en el diàleg i col·laboració amb les famílies.
Ofereix una educació de qualitat que requereix el compromís, la participació i la creativitat. Durant aquests anys a Albània, la Companyia de Maria ha tractat de culturitzar aquest projecte d'educació en la realitat albanesa, assumint els seus propis valors, i estimular el creixement dels nens com a bons ciutadans en la construcció d'una societat més justa.
Alguns aspectes destacats d'aquesta escola per respondre a la seva missió educativa:
- L'escola està oberta a tothom, sense discriminació de religió, ètnia o classe social, l'educació per la tolerància i la el respecte mutu.
- Els programes de l'escola albanesa s'enriqueixen amb altres disciplines essencials per a una educació completa: llengües estrangeres, l'ètica (educació fonamental els valors humans), ordinador.
- S'aplica una pedagogia activa que estimula l'interès i la participació dels estudiants i la participació de les famílies.
- Per a aquells que desitgin, s'ofereixen activitats d'oci: Scout Qendra Ylber, la catequesi per a la iniciació en la religió Catòlica.
Tot i ser una escola laica, podem veure aquesta imatge de Maria nena feta a Montserrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada