dilluns, 29 de febrer del 2016

Franciscanes Missioneres de la Nativitat de Nostra Senyora de Gràcia (Les "darderes") (Barcelona)

Immaculada

Les "Darderes" és el nom popular amb el que son conegudes les monges de la congregació de les Germanes Franciscanes Missioneres de la Nativitat de Nostra Senyora, que des de la seva seu al carrer de Sors formen part de la nostra Vila des de fa més d’un segle.

Tenen el seu origen a Barcelona, el 1731, en la cessió que féu el metge Francesc Darder de tot el seu patrimoni a la Causa Pia Darder, per al manteniment d’una associació de dones seglars que havien d’atendre les malaltes pobres de l’Hospital de la Santa Creu. L’any 1883 esdevingué congregació religiosa afiliada al Tercer Orde Franciscà, de la qual fou fundadora i primera superiora Isabel Ventosa. El bisbe Casañas en féu les primeres constitucions el 1894 i el 1909 n’obtingué l’aprovació pontifícia.

La seva tasca és, segons les dites constitucions promoure la glòria de Déu, santificant les seves ànimes i les dels seus pròxims, principalment a traves de la cura dels malalts i l’ensenyança per a nenes.

Part de les dependències de l’església foren transformades, durant la Guerra Civil, en asil d’infants amb el nom de Joaquim Costa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada