diumenge, 21 de maig del 2023

Col·legi Lestonnac Tarragona

Capella

Altar Major

Mantenir la flama encesa

Vitrall

Pati

Lestonnac es un col·legi situat al punt més alt de la ciutat de Tarragona, en ple Casc Antic, amb un entorn històric privilegiat: La Seu, El Palau de l'Arquebisbe, l'església de Sant Magí i sobretot Les muralles que són Patrimoni de la Humanitat, una part de les quals fan de mur del pati de La Tortuga.
La història del col·legi de L'Ensenyança va començar fa més de tres segles i des de llavors és present a la vida de la ciutat de Tarragona fent un servei continuat d'educació del jovent:
  • Des de bon principi ofereix un internat per a noies, la qual cosa, al s.XVII, era una gran innovació.
  • Malgrat els esdeveniments, mai no ha deixat de ser un centre educatiu i, sempre al mateix edifici.
La desamortització de Mendizábal al s. XIX fa que el centre perdi la gratuïtat que l'havia caracteritzat des de la fundació i s'han de buscar solucions extraordinàries (grups d'alumnes gratuïts i grups d'alumnes no gratuïts). Aquesta gratuïtat es pot recuperar a la segona meitat del s.XX gràcies als concerts amb la Generalitat de Catalunya, dels quals la nostra escola és de les pioneres.
Sempre fidel a la ciutat i al país, tan bon punt es pot utilitzar la llengua catalana, per a l'ensenyament, ho fa, malgrat alguns obstacles dels primers moments.
Altres dades que demostren l'adaptació als nous temps és la coeducació (nois/noies) i la incorporació massiva de persones laiques (professors/professores) a les tasques educatives i de direcció de l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada