diumenge, 3 d’octubre del 2021

Monestir de Santa Maria de l'Olivar



El Monestir de Santa Maria de l'Olivar es localitza a quatre quilòmetres d'Estercuel, seguint la vall del riu. Envoltat de pinedes, és un oasi de pau ideal per passar uns dies de descans, retir o estudi. En aquest ambient de recolliment, Tirso de Molina, dramaturg de segle XVII, va il·luminar durant la seva estada alguna de les seves obres aprofitant històries properes com La Dama de l'Olivar o Els Amants de Terol.
El Monestir consta de dues parts ben diferenciades: l'Església, construïda al segle XVI, d'estil gòtic aragonès i el convent pròpiament dit d'inicis de l'XVII. L'absis és la part més antiga de l'església i en la seva construcció es va utilitzar profusament el totxo que apel·la a l'llenguatge mudèjar en la confecció dels contraforts i alers que ara formen part d'un dels passadissos que alberga l'hostatgeria de Monestir.
Altres tresors que guarda el monestir són l'armari de la Sagristia, de principis de l'S.XVII, llaurat en fusta de noguera i amb un interior profusament decorat pintat en guix, una nombrosa col·lecció de retrats de frares mercedaris obra de Nati Cañada, o la imatge de la Mare de Déu de l'Olivar que presideix el temple, obra de Pablo Serrano.

Els seu web

(Imatges V.G.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada