dijous, 4 de gener del 2024

Basílica de Nuestro Padre Jesús de Medinaceli


La divina Providència

La divina Pastora

Immaculada


La basílica del nostre Pare Jesús de Medinaceli és una església de culte catòlic que es troba a la plaça de Jesús de Madrid (Espanya).
El temple s'aixeca sobre l'antic Convent de trinitaris descalços de la Mare de Déu de l'Encarnació. És la seu canònica de l'Arxiconfraria Primària de la Reial i Il·lustre Esclavitud del nostre Pare Jesús Nazareno de Medinaceli.
La basílica actual de Jesús de Medinaceli va ser consagrada solemnement el 21 de novembre de 1930 pel llavors bisbe de Madrid, Leopoldo Eijo Garay. Abans d'aixecar-se el temple actual va haver-hi diverses capelles on es va venerar la imatge, donades pels Ducs de Medinaceli.
El 1922 l'edifici va ser enderrocat per estar en estat ruïnós, i el 1927 es va començar a construir l'actual, realitzat per l'arquitecte Jesús Carrasco-Muñoz Encina; va ser acabat l'any 1930.
La basílica va ser creada a parròquia el 26 de gener de 1966 pel bisbe Casimiro Morcillo. El papa Pau VI la va elevar a la dignitat de basílica menor, l'1 de setembre del 1973.
(Imatges Dala i Kiqu)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada