dimecres, 30 de juliol del 2014

Notre Dame des Champs de París (França)

Façana

Notre Dame des Champs

En l'actual territori d'aquesta parròquia es va construir un temple per a l'adoració del déu Mercuri. Després de la predicació dels primers apòstols de la regió de París, el temple va ser dedicat a la Mare de Déu, i es va fer conegut com Notre Dame des Vignes. 

Llavors rei Robert "El piadós" (996-1031) va ser reconstruir ND des Vignes per honrar el lloc on Sant Denís hauria celebrat els sants misteris. 

Alhora, els Marmoutier benedictins van obtenir permís per servir a l'església ND des Vignes i establir un priorat. Les vinyes que envolten el convent van ser arrencades, i l'església va ser reconeguda per primera vegada sota el nom de "La nostra Senyora dels Camps". 

En 1603, els benedictins van cedir el monestir als carmelites d'Espanya. El seu monestir va ser un dels llocs més famosos de l'època de Lluís XIV. 

La Revolució va fer tancar el convent, l'església va ser destruïda, i va romandre en la memòria com Notre Dame des Champs. 

El 1858 es va crear la parròquia de Notre Dame des Champs, col · locant la primera pedra de l'actual església. El 31 octubre 1876 es feu la benedicció de l'església i el 25 març 1912 la consagració per el Cardenal Amette, arquebisbe de París.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada