dilluns, 17 d’abril del 2017

Ermita de Santa Catalina (Mundaka)


Begonya

Santa Anna i Maria

Està situada en una petita península amb el mateix nom, en un paratge amb alt valor geoestratègic causa de la seva bona visibilitat i al seu fàcil defensa. El temple actual data de 1879, quan va ser reedificat, però des de l'Edat Mitjana s'ha utilitzat com a lloc de reunions, hospital en èpoques d'epidèmies i, fins i tot, com fortí defensiu.
Tot i les diverses reedificaciones, degudes en bona mesura al fet que per la seva ubicació l'ermita pateix constantment els efectes dels temporals, l'edifici manté un estil de transició entre el gòtic i el renaixement. D'altra banda, des del pla històric també cal parar atenció a les muralles que envolten l'edifici, que daten també de l'època en què va ser reedificat.
En l'actualitat es tracta d'un dels elements amb més atracció turística del municipi, i així s'indica en diversos apartats de la web municipal. A més, els habitants de la localitat celebren cada 25 de novembre una jornada festiva en honor a Santa Catalina a voltants de l'edifici i al seu interior

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada