dimecres, 31 d’octubre del 2018

San Miguel Arcàngel (Guadarrama)

Assumpció

Immaculada

Mare de Déu del Carme

Mare de Déu dels Dolors

Mare de Déu del Pilar

Cor de Maria

Capella

Detall retaule

Es troba darrere de la Plaça Major, amb un carrer per mitjà també amb el parc públic, accedint-se a la mateixa a través dels dos passadissos del consistori municipal.
Construïda al s. XVIII, sobre les antigues Paneres Reials i Reial Pòsit de la Vila i Cort de Madrid. La invasió francesa va destruir el Pòsit i un particular va adquirir les restes donant-les al rector per a la construcció d'un nou temple del poble. De la construcció original es conserva el material de cadirat, la volta es va substituir per sostre de fusta i teulada de pissarra.
A la part del darrere de l'església, a sobre d'una porta s'observa un escut imperial de l'Antiga Casa de la Cadena i als costats dos escuts de Madrid, del mateix segle. Així mateix pot llegir-se sobre una llinda: "Costeose por el Real Pósito de la Villa y Corte de Madrid en el año de 1746". Com Almodí o Panera Reial seva funció era procurar, juntament amb el Molí del Rei, l'alimentació dels exèrcits reials. En temps de fam també es repartia al poble, però eren situacions excepcionals. En una part s'emmagatzemava el gra que es molia al molí i en una altra s'emmagatzemava la farina resultant. Va quedar devastada amb la francesada de la guerra de la independència, va tenir diverses remodelacions al s. XIX i va adquirir la seva configuració actual després de la guerra civil a través de la Direcció general de Regions Devastades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada