diumenge, 3 de març del 2019

San Pietro in Vincoli (Sant Pere encadenat)



La Basílica de San Pietro in Vincoli (Sant Pere Encadenat) va ser construïda al segle V per albergar les cadenes amb les que Sant Pere va ser empresonat a Jerusalem. L'església també és coneguda per la seva famosa escultura del Moisès de Miquel Àngel.

Els orígens del temple
Conta la llegenda que l'emperadriu Eudòxia va regalar al Papa Lleó I una de les cadenes amb les que Sant Pere va ser empresonat a Jerusalem, i aquest va ordenar la construcció del temple per albergar-la. Anys més tard, la segona cadena va ser portada a Roma, on miraculosament es va unir a l'anterior.

A l'interior
La Basílica de San Pietro in Vincoli és un temple diferent als altres per la seva senzillesa i la seva escassa decoració. Sota l'Altar Major es troba el reliquiari en el qual es guarden les cadenes de Sant Pere, l'element més important de l'església.
Un altre dels principals atractius de la basílica és el mausoleu del papa Juli II, compost per una impressionant estàtua de Moisès realitzada per Miguel Ángel entre els anys 1505 i 1515. El mausoleu es troba sumit en la penombra fins que algun dels visitants decideix fer una donació que serveix per il·luminar, una pràctica molt estesa en la majoria de les esglésies a Roma.
Entre els petits altars situats en els laterals de la basílica resulten destacables els que es troben situats a la banda esquerra, on es poden observar alguns frescs amb curioses representacions d'esquelets i imatges poc comuns en una església.
(imatge Lluís B.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada