divendres, 24 de juny del 2022

Kostel svatého Prokopa (Praga)

 



Žižkov es va convertir en ciutat independent el 1881, però en aquell moment no tenia una església catòlica prou gran per a la seva població. El 1879 es va formar una associació per a l'establiment d'una església catòlica i el 1883 va adquirir un edifici amb una gran sala de ball, que va ser convertida a una capella senzillament decorada dedicat a la Mare de Déu. Aquesta capella va albergar milers del fidels durant més de 20 anys, fins i tot després de la dedicació de l'església de Sant Procopi, tancant només el 1919.

La primera pedra de l'església de Sant Procopi va ser dipositada cerimoniosament per l'arquebisbe de Praga, cardenal František Schönborn, el 30 d'octubre de 1898, el dia del 50è aniversari de regnat de Francesc Josep I d'Àustria. Per això durant els primers anys de la seva existència, l'església fou coneguda com l'església del Jubileu. La construcció va durar cinc anys.

L'església va ser consagrada el 27 de setembre de 1903 pel cardenal Lev Skrbenský z Hříště en presència del governador del regne de Bohèmia, l'arxiduc Karl Ferdinand, comte de Coudenhove, amb la seva esposa. El primer sacerdot parroquial va ser monsenyor Eduard Šittler.

(imatge Anna S.R.)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada