dissabte, 10 de desembre del 2022

Igreja de São Domingos (Lisboa)


L'església de Santo Domingo (Igreja de São Domingos, en portuguès) és una església localitzada al barri de Santa Justa, Lisboa. Està classificada com un monument nacional per l'Institut de Gestão do Património Arquitetónico i Arqueològic.

Construïda el 1241, en aquella època va ser l'església més gran de la ciutat. Abans de la fi a la monarquia a Portugal el 1910, els casaments reials se celebraven en aquesta església. També és important en la història de la inquisició pel fet que va ser el lloc de la Massacre de Lisboa de 1506 i ara hi ha un monument al davant per recordar l'esdeveniment.2

L'església ha estat destruïda moltes vegades durant la història. El terratrèmol de 1531 la va malmetre i el de 1755 i el seu tsunami va destrossar el convent de Santo Domingo del qual formava part que va deixar en peus només la capella que va ser completament restaurada el 1807 en estil barroc mentre que espai que ocupava l'antic convent es va aprofitar per ampliar les avingudes i places del barri. El 1959 hi va haver un gran incendi que va matar dos bombers que va trigar més de sis hores per extingir i va destruir moltes obres d'art. El 1994, va reobrir, però els rastres de l'incendi encara perduren. Per això, quan es visita es poden notar els impactes de la història.
(imatge Lluís B.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada