dilluns, 18 d’abril del 2022

Catedral de Segòvia

Vitrall fugida a Egipte



Ascensió



Immaculada

Presentació

Anunciació





La Antigua




Capilla santos frutos


Capilla del rosario

Pentacosta


Retaule de la Immaculada Concepció
1621 por Antonio de Herrera Barnuevo.

La Catedral de la Mare de Déu de l'Assumpció i de Sant Frutos de Segòvia, coneguda com la Dama de les Catedrals per les seves dimensions i la seva elegància. És una catedral construïda entre els segles XVI i XVIII, d'estil gòtic amb alguns trets renaixentistes.

És una de les catedrals gòtiques més tardanes d'Espanya i d'Europa, erigida en ple segle XVI (1525-1577), quan en la major part d'Europa es difonia l'arquitectura renaixentista.
Destruïda l'antiga Catedral de Santa Maria de Segòvia el 1520 durant la Guerra de les Comunitats, per la seva proximitat a l'Alcazar, el claustre -obra de Juan Guas- i altres elements van ser traslladats a aquest lloc. Va començar la seva construcció el 1525 segons les traces de Juan Gil de Hontañón, va ser finançada pel poble segovià mitjançant aportacions dels gremis i cises del ajuntament.
Posseeix una estructura en tres altes naus i girola, destacant les seves belles finestres de complicada i fina traceria calada així com l'extraordinària qualitat dels nombrosos vitralls. L'interior mostra una notable unitat d'estil (gòtic tardà), excepte en la cúpula de 1630 i presenta un aspecte imponent i sobri. Les seves voltes gòtiques s'eleven a 33 metres d'altitud i mesura d'ampla 50 metres i 105 de longitud. El creuer està cobert amb una cúpula finalitzada per Pedro de Brizuela al segle XVII. La poderosa torre aconsegueix gairebé els 90 metres. L'actual capitell de pedra que corona la torre, data de 1614, erigit després d'un gran incendi originat per una tempesta elèctrica. El capitell original enterament gòtic construït de fusta de caoba americana, d'estructura piramidal aconseguia la major altura d'Espanya.

Per saber més de Segovia, clica'm



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada