dilluns, 22 d’agost del 2016

Église Sainte-Jeanne-d'Arc de Gien (França)




L'antiga església del castell va ser el primer sota el patrocini de Saint Etienne més tard de Sant Pere després de la supressió de la parròquia de Gien-li-Vieux. Dels orígens, només queda el campanar.
L'església va ser reconstruïda diverses vegades. Abans de la guerra inclouen la reconstrucció de 1832 per François Pagot. Durant la Segona Guerra Mundial, la nau i el presbiteri van ser destruïts el 1940. Per tal de guardar-lo, el campanar del segle XV s'ha registrat en l'inventari de monuments històrics de setembre de 25 de 1940.
L'església va ser reconstruïda entre 1950 i 1954 per Paul Gelis, arquitecte en cap dels monuments històrics. La nau va ser reconstruïda en maó vermell amb dibuixos de maons negres. pilars rodons, prims, capitals de terracota amb bandes separen la nau central de les laterals. La llum difosa per les finestres harmonitza amb el color del maó, la disposició permet dibuixar efectes decoratius simples però elegants. Sovint citat com una de les principals produccions de l'arquitectura religiosa francesa de la postguerra, la part reconstruïda de l'església està catalogat com a monument històric des 7 set 2001.
L'església, des de 1954, porta el nom de Santa Joana d'Arc.
(imatge de la família Navarro Salvà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada