Cúpula
Verge negre on hi havia la capella de Meinrad
Font de la curació o de Maria
En una paret del monestir
L'abadia territorial d'Einsiedeln (en alemany, Kloster Einsiedeln, en llatí, Abbatia territorialis Sanctissima Virgine Maria Einsiedlensis) és un monestir benedictí medieval de Suïssa erigit a la ciutat de Einsiedeln, al cantó de Schwyz. L'abadia està dedicada a la Mare de Déu dels Ermitans, títol que deriva de les circumstàncies de la seva fundació, ja que el primer habitant de la regió va ser sant Meinrad (c. 797-861), un ermità (el vocable alemany Einsiedler significa «ermita »). És una abadia territorial i, per tant, no forma part de cap diòcesi -diòcesi Immediatament Subjecta a la Santa Seu- ni està subjecta a un bisbe, tenint l'estatus de Nullius dioecesis i forma part de la congregació benedictina de Suïssa.
El monestir és una etapa important del pelegrinatge a Santiago de Compostel·la i destí de molts pelegrins. La «Verge negra» d'Einsiedeln a la Gnadenkapelle és un punt d'atracció per aproximadament un milió de pelegrins i turistes cada any. El monestir és des de 1130 una abadia doble, és a dir, que reuneix sota l'autoritat del mateix abat dues comunitats que viuen en dos llocs separats: els homes Einsiedeln i les dones en Fahr
Sant Meinrad, era un ermità al que tothom li demanava consell. El 835, una mica cansat de tanta gent va decidir endinsar-se en el més profund del bosc de Finstern (que significa fosc) per tal de poder dedicar-se més a la pregària i la la lectura dels llibres sagrats. Va construir una ermita i hi va viure durant 26 anys, sense mai de deixar de ser hospitalari ni preocupar-se pels pobres que trucaven a la seva porta. El 21 de gener de 861, Alemanne Richard i Peter Ratier van anar a buscar-lo per robar-li un tresor que l'ermità tenia amagat al bosc. Meinrad els acollí però els va fer veure que coneixia les seves intencions. Així que el van matar per robar-lo, i no trobar el tresor van fugir, però dos corbs domesticats per l'ermità (que apareixen en l'escut d'armes del monestir) els van seguir fins a Zurich. Allà gràcies als corbs foren reconeguts, condemnats i executats. Després de la mort de Meinrad en el bosc fosc, altres ermitans s'hi van establir. Avui en dia encara es conserva la capella. Fou així com amb el temps es va acabar construint el monestir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada