dimecres, 23 d’agost del 2017

Église Saint Joseph (Pont Aven)


Pont-Aven no té la cara d'un barri típic de Bretanya, centrat al voltant de la seva església. L'església neogòtica moderna, que va reemplaçar en 1875, gairebé al mateix lloc, la capella primitiva, massa petita per a les necessitats del culte. Amaga modestament entre dos blocs i està lluny del bullici dels carrers comercials.
Anteriorment, hi havia una petita capella dedicada a Sant Josep des del segle XVII, gràcies a l'ajuda de la Marquesa de Pont-Calleck que havia permès la seva construcció. El servei de culte va ser proporcionat per la parròquia de Nizon.
En 1805, Pont-Aven va ser ascendit al rang de parròquia. Però amb els anys, la capella s'havia deteriorat i les reparacions urgents i costoses eren necessàries per garantir la recepció dels fidels.
El 1853, quan Pont-Aven tenia 1036 habitants i l'església no podia acomodar a més de 250 feligresos, la qüestió de la construcció d'un nou edifici es va debatre de nou al Consell Municipal sense completar-se amb èxit.
El 1874, el senyor Satre, l'alcalde, va anunciar que el treball de la nova església estava a punt de començar, al voltant del mateix lloc que l'anterior. Mentrestant les misses es van celebrar en un taller de fusteria i un pati adjacent (molí de la serradora Brunou). 
El 1875 es va acabar la nova església. Va ser solemnement consagrada el 30 d'abril de 1878.
El 1885 es va erigir el nou Camí de la Creu, i el 1888 es va pintar el cor i la volta (les pintures van ser restaurades el 2004).
Les campanes de Sant Josep "La Josephine" de 1807, "Joseph-Marie-Thais Elisabeth" i "Joseph Alain Marie" de 1841, van continuar a ritme de la vida parroquial. Van ser reemplaçats el 1897 per "Christine Emmanuel" de 308 kg, "Mathilde Alain" de 213 kg i "Anastasie-Baptiste" de 151 kg dels noms del seu respectiu padrí i padrina.

Imatge Anna S.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada