dissabte, 19 d’agost del 2017

Église collégiale et paroissiale Saint-Léger de Lucerne



Imatge de Santa Anna al cementiri

Imatge al cementiri

Dolors

Dormició

A partir del segle VIII, una abadia dedicada a sant Maurici es troba al lloc actualment ocupat per l'església de Saint-Léger. Aquesta primera església, donada per Pepin el Curt, va ser coneguda sota el nom llatí de "Monastarium Luciaria". Després d'una crisi interna del 800, el monestir va ser ocupat el 850 i es va convertir en un monestir benedictí. Al segle XII, l'abadia passava sota la jurisdicció de la de l'abadia de Murbach, del qual el patró era sant Léger.
En el moment de l'establiment de la Reforma Protestant, Lucerna es va convertir en la ciutat principal dels cantons que es va mantenir fidel a la doctrina catòlica. El nunci apostòlic, resident a Lucerna, va utilitzar aquesta església com una catedral durant un temps.
L'edifici va ser destruït pel foc i va ser reconstruït el 1874 en forma de l'església actual de Saint-Léger (mentrestant esdevé el patró de la ciutat de Lucerna). Esdevé llavors la parròquia i la col·legiata de la ciutat, com encara avui. L'edifici figura com una propietat cultural d'importància nacional. Al seu voltant podem visitar un curiós cementiri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada