divendres, 19 d’agost del 2022

Ajuntament d'Anvers


L' Ajuntament d' Anvers, Bèlgica , es troba al costat occidental de la Grote Markt («Gran plaça del mercat») d'Anvers. Erigit entre 1561 i 1565 després de dissenys fets per Cornelis Floris de Vriendt i diversos altres arquitectes i artistes, aquest edifici renaixentista incorpora influències tant flamenques com italianes.
Al segle XVI, Anvers es va convertir en un dels ports comercials més concorreguts i les ciutats més pròsperes del nord d'Europa. Les autoritats municipals volien substituir el petit ajuntament medieval d'Anvers per una estructura més imponent i adequada a la prosperitat de la gran ciutat portuària. L'arquitecte d'Anvers Domien de Waghemakere va redactar un pla (c. 1540) per a un nou edifici amb un estil típic dels monumentals ajuntaments gòtics de Flandes i Brabant.
Però l'amenaça de guerra va impedir qualsevol progrés en el projecte. Els materials de construcció destinats a l'Stadhuis es van utilitzar en canvi per apuntalar les defenses de la ciutat. Fins al 1560 no es van desenvolupar nous plans. Mentrestant, l'arquitectura gòtica havia passat de moda. Els nous dissenys de l'Stadhuis tenien el nou estil renaixentista. Acabat el 1565, l'edifici va durar amb prou feines una dècada abans de ser cremat fins a una closca en la Fúria Espanyola de 1576. Va ser restaurat tres anys més tard.
(imatge Anna SR)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada