dijous, 11 d’agost del 2022

Notre -Dame-de-l'Assomption (París)










L' església de Notre -Dame-de-l'Assomption és un lloc de culte catòlic polonès.
Al segle xvii , una casa a la rue Saint-Honoré pertanyent als jesuïtes va ser donada a les Dames de l'Assumpció establertes anteriorment a la rue des Haudriettes que la van transformar en un convent fent-hi la construcció, inclosa la de la capella per a la qual van convocar. l'arquitecte Charles Errard . Aquest últim es va quedar llavors a Roma i, aficionat a l'italianisme, el seu projecte es va inspirar en l' Antiguitat , el Renaixement .amb, però, una nota personal. Les seves obligacions romanes li impediran vetllar per l'execució de l'edifici, el càrrec de la qual serà assegurat pel senyor Chéret, mestre contractista. Després de les crítiques plantejades per la seva construcció, Charles Errard acusarà aquest darrer d'haver modificat els seus plans.
Va ser al convent de les Dames de l'Assumpció, situat al 263, rue Saint-Honoré, que certes dames de la Cort es van retirar sota l' Antic Règim . Es va transformar en caserna durant la Revolució, l'any 1793.
El 1844, Mons. Denys Affre , aleshores arquebisbe de París , confià l'església de Notre-Dame de l'Assomption a la missió polonesa de París.
L'església va ser classificada com a monument històric l' any 1907.
En el període d'entreguerres , la comunitat polonesa a París va créixer enormement, i la Missió amb ella. S'envien sacerdots polonesos a servir l'església.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada