dimecres, 10 d’agost del 2022

Santuari de Rocamadour

 




Nostra Senyora de Rocamadour

Anunciació

Notre Dame d'ovale


El Santuari de Rocamadour o de Rocamador és un conjunt religiós marià que es troba al costat del poble de Rocamadour a Lot , França . Construït en successives etapes des del segle XI , la major part dels seus edificis religiosos daten del segle XII .
L'escala d'accés té dos-cents setze graons que els antics pelegrins pujaven de genolls. Pujant l'escalinata s'accedeix a un pati al voltant del qual hi ha la basílica de Sant Salvador i set capelles , una de les quals alberga la imatge de La nostra Senyora de Rocamadour (una Verge Negra del segle XII). El santuari va celebrar el seu mil·lenni el 2013 .
La cripta de la basílica guarda les relíquies de Sant Amador , trobades el 1166 . D'estil romànic , consta d'una sola nau i en la restauració de 1858, dirigida pel pare Chevalt, amb prou feines va patir alteracions. 1
Segons la llegenda, l'espasa que va aparèixer inscrustada a les roques seria Durandal , posada pel mateix Roldán perquè no caigués en mans dels seus enemics. Roldán va partir de Rocamadour per travessar els Pirineus , però va morir a Roncesvalles (resultant improbable la veracitat d'aquesta llegenda).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada