dissabte, 18 d’agost del 2018

Antigua iglesia de San Vicente (Potes)









Es tracta d'un edifici compost per espais que es corresponen amb diversos moments constructius, amb una cronologia que s'estén des del segle XIV al segle XVIII i uns estils arquitectònics que evolucionen des de formes gòtiques a formes renaixentistes i barroques. Inicialment l'església constava d'una sola nau de quatre trams marcats per pilars a l'interior i contraforts a l'exterior. La porta i les obertures són de forma apuntada i posseeixen motllura sobre la rosca. Tota aquesta part, juntament amb la capella amb volta de canó del costat de l'Evangeli, podria correspondre als segles XIV i XV.

La capella major és quadrada i d'igual amplada que la nau, i separada d'aquesta per un arc triomfal. Aquest espai es cobreix amb una volta de creueria simple octopartita. La seva cronologia s'estén des de la segona meitat del segle XV fins a principis del segle XVI.

A aquest conjunt se li afegeix ja en ple segle XVI una sagristia que se situa al sud de la capella major i el primer tram de la nau, i una torre campanar adossada a l'hastial occidental de proporcions amples i superfícies poc articulades, que encara que d'estructura encara gòtica posseeix troneres de mig punt en clau clàssica.

Finalment, ja al segle XVIII, es duplica l'església pel costat de l'Evangeli amb una edificació d'una nau dividida en cinc trams, coberts amb voltes de crucería estavellada de terceletes i blegats, excepte els trams occidental i oriental que cobreixen amb voltes de creueria simple octopartita i cuatripartita, respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada