dilluns, 14 d’agost del 2023

Andreaskirche (Hildesheim)



L'església cívica evangèlica luterana de Sant Andreu és una de les grans esglésies principals de Hildesheim. L'edifici més antic de l'església amb el patró de l'apòstol Andreu era una simple capella preromànica, l'existència de la qual se suposa que existia durant l'any que el bisbe Bernward va morir el 1022. El bisbe Godehard va ser disposat aquí després de la seva mort el 1038 per al dol del poble.
A l' època romànica , el centre del mercat i l'assentament d'artesans es van traslladar aquí des de la terra baixa humida entre Domburg i Michaeliskirche (Alter Markt), i la capella va ser substituïda per una església romànica amb una poderosa obra de ponent .
La construcció de l'església gòtica es va iniciar a finals del segle XIV, incloent-hi l'obra de ponent romànica i conservant la secció basílica, el cor el 1389, la nau lateral nord el 1404, la torre el 1503. El 1504 la nau amb la els passadissos laterals es van portar fins a la torre . No obstant això, la torre no va assolir la seva alçada definitiva fins l'any 1883, abans del qual amb prou feines sobresortia per sobre de la resta de l'edifici. L'interior, amb el seu deambulatori i l'anell de capelles a l'est, recorda les catedrals franceses.
Com les esglésies de mercat de moltes altres ciutats episcopals alemanyes, Sant Andreu a l'alta edat mitjana representava la confiança en si mateix burgesa en relació al poder sobirà del bisbe (Hochstift), que estava representat a la catedral. Durant la Reforma , aquest antic conflicte de poder es va combinar amb la qüestió religiosa. En conseqüència, l'any 1542 Sant Andreu va ser la primera església d'Hildesheim en la qual es va dur a terme la predicació luterana i des d'on Johannes Bugenhagen va introduir el nou ordre eclesiàstic protestant. Un monument a la font d' Ulrich Henn al pati sud de l'església ho recorda des de 1995.
Durant la Segona Guerra Mundial , l'Andreaskirche va ser danyada el 22 de febrer de 1945 en un atac aeri com a part de l'operació Clarion a diverses finestres. Durant l' atac aeri més intens a Hildesheim el 22 de març de 1945, es va cremar completament, només els murs de tancament molt danyats i la torre van romandre en peu. A part de la catedral, cap altra església d'Hildesheim va patir tan malament com Sant Andreu. A la dècada de 1950 es va reconstruir gairebé exactament com era originalment . Tanmateix, es van ometre els pinacles del fust de la torre de pedra i es va reconstruir la llanterna d'una forma diferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada