dilluns, 14 d’agost del 2023

Catedral de Colònia

 

























La catedral de Colònia és una de les esglésies més grans del món, l'església gòtica més gran del nord d'Europa. Durant quatre anys, 1880-84, fou l'estructura més alta del món, fins a la conclusió del monument a Washington seguit per la torre Eiffel. És la segona església amb les agulles més altes, només superada per l'agulla única de la catedral d'Ulm, que es va completar deu anys més tard, el 1890. A causa de les seves enormes agulles bessones, també presenta la façana més gran de qualsevol església del món.
El cor de la catedral de Colònia també té la distinció de tindre la major ràtio entre l'alçada i l'amplada de qualsevol església medieval: 3,6:1, supera fins i tot la catedral de Beauvais, que en té un lleugerament més alt.
La construcció de l'església gòtica va començar el 1248 i va construir-se, amb interrupcions, fins a 1880, per completar un període de més de sis-cents anys. Té 144,5 metres de llarg, 86,5 m d'ample i les seves dues torres són de 157 m d'alt.
L'obra d'art més cèlebre de la catedral és el Santuari dels Tres Reis, un gran sarcòfag daurat que data del segle xiii, i el reliquiari més gran del món occidental. Tradicionalment es creu que conté les restes dels Reis Mags: els ossos i la roba de 2.000 anys d'antiguitat es van descobrir en l'obertura del santuari el 1864.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada