dijous, 17 d’agost del 2023

St. Andreas, Düsseldorf



L'església, dedicada a Sant Andreu, va ser construïda entre 1622 i 1629 a l'estil barroc d'Alemanya del Sud. Va ser construïda originalment per als jesuïtes, que van arribar a Düsseldorf el 1619, i va servir com a "església de la cort" dels comtes palatins de Neuburg (Casa del Palatinat-Neuburg) des de 1708. Després de la dissolució de l'orde dels jesuïtes l'agost de 1773, va servir com a església parroquial fins al 2005, quan es va convertir en l'església del monestir de l'orde dominic. L'edifici en si és ara propietat de la terra de Renània del Nord-Westfalia.
L'església està moblada amb estuc de Johannes Kuhn d'Estrasburg i escultures a mida natural dels apòstols i dels sants de la Companyia de Jesús.
A finals del segle XVII i principis del XVIII, l'església va ser un important centre de cultura musical a Düsseldorf. El compositor Johann Hugo von Wilderer va ser el seu organista. El mausoleu, dissenyat per l'arquitecte venecià Simone del Sarto, conté les tombes de diversos electors palatins, inclosa la de Johann Wilhelm. L'altar major de l'església va ser destruïda durant la Segona Guerra Mundial. El nou altar, dissenyat per Ewald Mataré, va ser construït l'any 1960. Les pintures d'Ernst Deger es poden trobar als dos altars laterals de l'església que estan dedicats a la Mare de Déu.
L'any 1972 l'església va passar a la cura pastoral de la comunitat local de frares dominics i es va convertir en la seva església prioral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada