dissabte, 2 d’abril del 2016

Iglesia Penitencial de Nuestro Padre Jesús Nazareno (Valladolid)

Maria Santísima de la Soledad y Sacro Monte Calvario

L'església dedicada canònicament a Nuestro Padre Jesús Nazareno està situada al carrer de Jesús, al costat de la plaça major. En ella tenen lloc tots els actes i cultes que celebra aquesta confraria.
Amb forma de creu llatina, consta d'una sola nau rematat el creuer en una cúpula sobre petxines. La façana és de maó premsa, el mateix utilitzat en la construcció de l'Ajuntament. Consta de cos central i dos laterals rematats amb sengles espadanyes on s'allotgen les campanes.
La Insigne Confraria Penitencial del nostre Pare Jesús Nazareno, fundada el 1596, és una de les 20 confraries que existeixen, en l'actualitat, en la Setmana Santa de Valladolid. Confraria de gran arrelament i tradició, és una de les cinc penitencials històriques. La seva imatge titular, El nostre Pare Jesús Nazareno (Escola Castellana, Segle XVII), és una de les imatges amb més devoció de la Ciutat.
La Confraria té la seva seu, des de 1676, en aquesta església. Surt al carrer el Dimecres Sant, a la Processó del Via-Crucis Processional; el Dijous Sant, en la Processó del Pelegrinatge del Silenci; i el Divendres Sant, en la Processó de la Sagrada Passió del Redemptor. Els "Natzarens", com se'ls coneix, sempre destaquen per la serietat i silenci de les interminables files de confrares, així com per la seva peculiar forma de desfilar amb les mans entrellaçades sobre el pit en una actitud d'oració.
Per conèixer milllor la confraria visita el seu web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada