diumenge, 31 d’agost del 2014

Església de Sant Sadurni de Pamplona (Espanya)

Mare de Déu del Camí


Casament de Maria

Presentació

Mare de Déu del Carme

Entrada a la capella

L'església de Sant Sadurní, més comunament anomenada de Sant Cernin (en francès), és un edifici religiós catòlic en el Casc Vell de la ciutat de Pamplona. 
L'actual església és gòtica del segle XIII. No obstant això, van existir en el mateix emplaçament una església primitiva i una altra romànica (segle XII). A l'edat mitjana, va complir una doble funció: religiosa i defensiva. Pamplona, ​​en aquella època estava dividida en tres burgs independents, i aquesta església era la parròquia del burg de Sant Cernin, habitat principalment per francesos. Aquests burgs es trobaven contínuament en lluita, de manera que les torres de l'església estaven coronades amb merlets defensives que van perdurar fins al segle XVIII. 
A més de les seves torres, destaca el pòrtic, decorat amb belles talles gòtiques com les de Sant Jaume pelegrí o Sant Sadurní, i l'interior, gòtic de nau única molt àmplia amb volta sexpartita, capçalera poligonal, capelles entre contraforts i un cor elevat, i una gran capella barroca adossada, on fins al segle XVII va estar el claustre. Aquesta capella està dedicada a la Verge del Camí, senyora de la ciutat, i és d'estil barroc. 
Les campanades de la seva torre marquen l'inici dels Sanfermines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada