dimarts, 11 d’agost del 2015

Església de Saint Clement (Nantes)


Porta principal

Verge amb infant

Policromada del segle XIX

Maria i Santa Anna

Als caiguts de la 1 GM

Al segle V (probablement al voltant de 490), una capella que serveix un hospici de caritat va ser construïda, a uns 200 metres al sud-est del lloc de l'edifici actual. En aquest moment, l'edifici es troba fora de les muralles de la ciutat, entre els carrers actuals Sully i Geoffroy Drouet. El patrocinador de la capella, el bisbe Gérimius, està enterrat allà en 498.
En 1226, Pierre Mauclerc, per a la realització de noves fortificacions de la ciutat, destrueix el santuari, i al 1227 eregeix la primera església dedicada a Sant Climent, el quart papa i bisbe de Roma, va ser construït en la cantonada dels actuals carrers Mariscal Joffre i Guibourg de Luzinais; l'edifici està orientat d'oest a est. Durant la construcció de l'església al segle XIX, aquesta "església vella" seguia en peu; que no va ser destruïda durant la construcció de la façana del nou edifici, excepte la paret nord, que va servir com a tancament del lloc. L'antiga nau sud era al nivell de la torre del campanar del corrent église.
El nou edifici, rectangular, consta d'una sola nau, abans de les dues de passadís s'afegeixen, tot dominat per un chapitel cobert de pissarra, i que conté tres campanes. Fora de l'entrada, un "chapitreau" permet a l'habitatge abans de l'obertura de portes.
En el moment de la Revolució, el 1791, l'església està tancada al culte i venut com bé nacional sota el nom de "la llibertat i Demóstenes." 
Les reparacions es van fer en 1812, 1813 i 1816. L'església s'havia convertit en ruïnes, i s'inicien els treballs de reconstrucció del nou temple.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada