dimecres, 12 d’agost del 2015

Mont Saint Michel



Església de l'Abadia

Dolor de Maria (capella)

Santa Anna i Maria (Capella)

(Capella)



El Mont Sant Michel, tot i ser una abadia molt turística, també hi trobem imatges de Maria, ja sigui a l'església o a la capella, ja sigui en algunes fornícules. Per cert, una visita molt recomanable.

El Mont Saint-Michel és una illa rocosa situada a Normandia, França. Està localitzada a aproximadament un quilòmetre de la costa Nord del país, a la boca del riu Couesnon a prop Avranches.
Els druides
Algunes tribus cèltiques van ocupar el bosc de Scissy als voltants del Mont Saint-Michel i s'hi acostaven per lliurar-se als seus cultes druídics. Segons l'abat Gil Deric, historiador bretó del segle XVIII, el penyal va ser dedicat sota el nom de "Mi vel Tumba Beneni" ('mont o tomba de Belenus'), al déu gal del Sol.
Els romans
Els romans en van dir Port Hèrcules. Amb la seva arribada van provocar la construcció de vies romanes que solquen l'Armorique, i una d'elles, que unia Dolo amb Fanarfmers, passava a l'oest de Mons Belonus; no obstant això, va haver de ser desplaçada cap a l'Est amb la invasió del mar, que va acabar per fer-la desaparèixer, unint-se amb la via que passa per Avranches
Segle XIII
El 1204, guerrers bretons dirigits per Guy de Thouars van cremar el Mont Saint-Michel. El rei Felip II va donar una bona quantitat de diners per a la reconstrucció del monestir. El nou monestir va ser acabat en estil normand.
En aquest segle, les lluites entre bretons, normands i anglesos van provocar la destrucció dels albergs, i llavors es va fortificar l'enclavament perquè no torni a passar.
Guerra dels Cent Anys
Es va mantenir inexpugnable, ja que els anglesos no la van poder conquerir malgrat dels seus atacs continus. L'estil gòtic flamíger prolifera a les construccions d'aquesta època. Hi ha una crisi econòmica i la badia entra en ruïna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada