dimarts, 20 d’agost del 2013

Església de "San Francisco" d'Alcazar de san Juan (Espanya)

Mare de Déu dels Dolors

Immaculada

L'Església de Sant Francesc formava part de l'antic convent franciscà que va arribar a tenir gran rellevància al llarg del segle XVII, ja que en ell es va situar la Universitat d'Alcàsser. A mitjan segle XIX es va enderrocar el convent romanent en peu només l'Església de Sant Francesc.
És un temple de grans dimensions, amb certa tendència a la verticalitat, construït durant el primer terç del segle XVI, amb carreus de pedra sorrenca vermellosa, entre els quals s'aprecien làpides funeràries reutilitzades.
La seva primitiva portada va ser substituïda per una altra d'estil plateresc, en què destaca la fornícula on se situa la figura de Sant Francesc.
L'interior de l'església està estructurat en una sola nau amb capelles entre els contraforts. El presbiteri és rectangular, sense girola, una mica elevat, i en el centre es troba l'escut nobiliar de la família Alba. Les seves voltes són de creueria, molt complicades en el seu traceria, el que contrasta amb la relativa sobrietat dels paraments. Al llarg de l'església s'obren grans finestres semicirculars que li proporcionen una gran lluminositat, decorades amb el cordó franciscà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada