divendres, 17 d’agost del 2018

Basilique Saint-Pierre d'Avignon


La basílica de Sant Pere d'Avinyó (en francès, Basilique Saint-Pierre d'Avignon) és una església gòtica a Avinyó a la plaça de Sant-Pierre. Construïda en el lloc d'una primera construcció del segle VII, la seva reconstrucció actual va començar en 1358 i es va finalitzar en 1524.
Segons la tradició, un primer edifici va ser construït al segle VII i va ser devastat pels sarraïns. Sobre les seves ruïnes, Fulco II va començar una reconstrucció (el primer esment en els textos de l'església de Sant Pere data d'aquest període).
Va ser la generositat del cardenal Pierre-des-Prés, a 1358, el que va permetre la construcció d'edificacions dels canonges i del claustre, avui desaparegut. El papa Innocenci VI l'erigeix en col·legiata.
Al segle XV la nau va ser ampliada i dotada amb noves capelles. La plaça data del 1486, el campanar de 1495. La decoració de la façana es va iniciar en 1512.
Des de 1840 va ser classificat com monument històric. El 4 de maig de 2012, el papa Benet XVI va concedir a l'església de Sant Pere el títol de basílica menor.
(imatge A.S.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada