dilluns, 20 d’agost del 2018

Sant'Alessandro in Colonna


L'origen de l'edifici es remunta als primers segles del cristianisme, quan el sant va ser martiritzat Bèrgam. Posteriorment, després d'un col·lapse de l'estructura, a partir de 1447 es va reconstruir per tenir-ne l'aspecte actual. Des dels primers anys del segle XVIII es va dur a terme la renovació del disseny de Marco Alessandri. La reconstrucció de l'església va seguir el tipus d'arquitectura sagrada s'indica al taulell, i tot i ser artísticament homogènia, ha eliminat algunes peces de considerable valor com la capella del Santíssim Cos de Crist, que havia estat dissenyat per Peter Isabello en 1511 i de la qual només quedarà els pilars de pedra a continuació, incorporar-se en la realització posterior.
A la part davantera es pot veure la columna que es considerava el lloc del martiri de Sant'Alessandro, del qual pren el nom, que aquí es recompondrà en 1618 amb l'ús de fragments romans. La columna es mostra ja en 1133 sota el nom de Crotacio columna, potser va ser l'antiga tomba d'un cert Crotacio probablement coronat per una deïtat pagana. Des de la columna, el nom antic del carrer de Vico Crotacio porta el nom del sant de Bèrgam només després de l'any 1000.
L'església va ser acabada pel campanar en 1905 i dissenyat per Giuseppe Bovara, per Virginio Muzio. 126 graons us permeten arribar al cim on se situa l'estàtua de la Mare de Déu de la Patrocinio
(imatge A.S)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada