dijous, 16 d’agost del 2018

Santuari de la barquera







Està situat al passeig de la Barquera, en el camí que porta al far de la Punta de la Cadira, al costat del port pesquer. És conegut popularment com "La Capella"
El temple va ser construït en pedra al segle XV, i l'entrada està protegida per un pòrtic amb arcs de mig punt.
En el seu aspecte exterior l'edifici és gran, però l'interior de l'església no ho és tant; és que té adossat a la part posterior un alberg.
L'església sempre està oberta (encara que de vegades no es pot entrar perquè té un reixat), ja que alberga la imatge de la patrona de la vila: La Verge de la Barquera, en honor del qual se celebra la festivitat de la Folía el dimarts de Pasqua .
L'església està sempre molt concorreguda ja que li tenen molta devoció, i fins i tot els vaixells al passar per davant d'ella fan sonar les seves sirenes en senyal de salutació demanant protecció.
Llegenda
Diuen que un llunyà dimarts de Pasqua, allà per l'Edat Mitjana, els mariners d'aquesta petita localitat càntabra havien quedat per celebrar la Setmana Santa al costat del mar, quan de sobte van veure una petita embarcació a la costa que no era reconeguda per ells, sense tripulació a bord, ni espelmes, ni rems, tan sols a bord una Verge, la qual assenyalava la direcció del vent als mariners.
Des de llavors aquell lloc es va convertir en lloc de pelegrinatge dels habitants de Sant Vicente de la Barquera.
En honor a ella i al miracle es va construir una capella en la qual es venera i rendeix culte a la imatge de la Mare de Déu de la Barquera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada