divendres, 17 d’agost del 2018

Universitat de Comillas







La Universitat Pontifícia de Comillas és una universitat privada, catòlica, dirigida per la Companyia de Jesús.
Fou creada com el Seminari de San Antonio de Padua de Comillas el 16 de desembre de 1890 a Comillas(Cantàbria), erigit per el Papa Lleó XIII, mitjançant el Breu Apostòlic "Sempiternam Dominici Gregis". En els seus inicis era un seminari catòlic per a la formació de candidats al sacerdoci, promogut a instàncies del jesuïta Tomás Gómez Carral i construït pel seu patrocinador, Antonio López y López, primer Marquesat de Comillas, i el seu fill Claudi López i Bru, segon marquès de Comillas, que continuaria la tasca del seu pare.
La seva disciplina interna i qualitat acadèmica van fer-ne un lloc on van confluir un important nombre de vocacions sacerdotals procedents de totes les diòcesis espanyoles, d'Amèrica del Sud i de Filipines. L'augment de la seva activitat va fer que de mica en mica s'afegissin nous edificis als ja existents: Seminari Major (1882), Seminari Menor (1912), Col·legi Màxim (1944) i el Col·legi Hispanoamericà (1946). El 19 de març de 1904, el Papa Pius X va concedir al Seminari Pontifici de Comillas, per mitjà del Decret "Praeclaris honoris argumentas", la facultat de conferir graus acadèmics en Filosofia, Teologia i Dret Canònic, convertint-se en Universitat Pontifícia.
El 24 de gener de 1969, el papa Pau VI va autoritzar amb una carta al Gran Canceller el trasllat a Madrid de la universitat i la seva obertura a l'ensenyament a seglars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada