dissabte, 17 d’agost del 2019

Catedral de Bérgamo





La Catedral de Sant Alexandre o simplement Catedral de Bèrgam (en italià: Basilica Cattedrale di S. Alessandro in Colonna) és una catedral catòlica a Bergamo, Itàlia, dedicada a Sant Alexandre de Bèrgam, patró de la ciutat. És la seu del bisbe de Bèrgam.
Com a molt tard al segle IX va haver-hi dues catedrals a Bèrgam: una era la basílica de Sant Alexandre, que se situava en el lloc que es creia que era el del seu martiri, i l'altra estava dedicada a Sant Vicent, la construcció aparentment va començar en l'era llombarda, al lloc de l'actual catedral. El bisbe Giovanni Barozzi va encarregar la reconstrucció de la catedral de Sant Vicenç a mitjan segle XV, pels plans dels quals Filarete va reclamar el crèdit.
En 1561 els venecians van demolir la catedral de San Alejandro per raons de conveniència militar, deixant a Sant Vicent com l'únic supervivent. A principis del segle XVII el bisbe Giovanni Emo va unificar els cànons de les dues velles catedrals. Finalment el bisbe Gregorio Barbarigo va aconseguir obtenir del papa Innocenci XI el bou Exponi nobis del 18 d'agost de 1697, que va establir per a la diòcesi un sol capítol i una sola catedral, canviant la dedicació de la catedral supervivent a Sant Alejandro de Sant Vicent.
En 1689, l'estructura va ser restaurada als dissenys de Carlo Fontana. Una altra renovació important va ser empresa al segle XIX, culminant amb la finalització del front neoclàssic occidental a 1889.
(Imatges Anna S.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada