dimecres, 14 d’agost del 2019

Convento de Franciscanos Alcantarinos



Seu del Cabildo de Capellans de Trujillo, l'església de la Preciosa Sang de Crist, va ser erigida entre 1630 i 1635 en compliment d'una clàusula testamentària de l'Inquisidor Major de Granada, el trujillano don Gabriel Pizarro d'Hinojosa i Arévalo.
Al desembre de 1602, el Consell de Trujillo recollia en l'acta de la sessió de la data sobre els "Frares Descalços de la Viciosa: En aquest dia es va veure i va llegir en aquest Ajuntament una Provisió i Facultat Reial de SM en favor dels Frares descalços de la Viciosa per traslladar la seva Monestir en aquesta Ciutat ... ". Un any més tard prenien possessió de l'ermita i convent de la Magdalena, situat extramurs, a la zona nord del Berrocal.
Allà van estar els franciscans alcantarins fins que unes dècades després es van traslladar a un nou edifici, intramurs, al costat de l'antiga porta de Vera Creu, avui de Sant Andreu.
El nou edifici, sota patronat de la família Chaves Mendoza, les armes adornen la façana principal, va ser realitzat per l'arquitecte Gabriel Pentiero, dins d'un estil Barroc Classicista recognoscibles també al claustre i l'església. Al segle XVIII, ja en ple Barroc, es van aixecar el cimbori octogonal i la llanterna que tanquen el creuer.
Després de l'exclaustració vuitcentista l'edifici va ser reutilitzat primer com Hospital de la Concepció, sota patrocini de la Fundació Obra Pia dels Pizarro, i, més tard, com a residència particular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada