divendres, 16 d’agost del 2019

Iglesia de San Andrés (Calatayud)






L'Església de Sant Andreu és un temple parroquial catòlic de Calataiud (província de Saragossa, Aragó, Espanya). És una de les poques esglésies mudèjars de tres naus, que se separen amb arcs apuntats lleugerament en ferradura.
Originalment es tractava d'una església gòtic-mudèjar dels segles XIV i XV amb tres naus, major la central, i tres trams cadascuna, cobertes amb volta de creueria i rematades per una testera recte. Al segle XVI es va ampliar la nau en un tram, es va substituir la capçalera recta per un absis poligonal, es va reformar el creuer i es va construir la torre que s'alça en el seu angle sud-occidental.
Primitivament va tenir sostrada de fusta, substituïda en els segles XIV i XV per les actuals voltes de creueria. El seu aspecte recorda a les esglésies mudèjars andaluses del segle XIII, així com també a les mesquites almoràvits i almohades dels segles XI i XII.
La torre té la mateixa forma i estructura que la de la Col·legiata de Santa Maria, però, a part de ser de menor grandària, mostra notables diferències en la decoració. No s'ha pogut precisar la seva data de construcció, si bé és conegut que el cos de campanes es va fer en 1509.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada