dimecres, 14 d’agost del 2019

Iglesia de San Martín (Trujillo)


Mre de Déu de la Pietat

Mare de Déu de Guadalupe





Virgen de la Coronada



La seva construcció es comença al segle XIV, i es continua durant més d'una centúria, sent acabada amb importants modificacions sobre la seva traça inicial durant la segona meitat del segle XVI, cap a l'any 1564.
Per això compta amb elements arquitectònics que són propis del gòtic, en el seu cos i estructura principal, i també del renaixement, en les obres realitzades en la seva última etapa constructiva. Consta d'una sola i àmplia nau realitzada en pedra de cadirat i coberta amb voltes de crucería estavellada; amb capelles entre els contraforts, que en la part superior es mostren clarament a l'exterior.
Documentalment consta la intervenció en aquesta església de l'arquitecte Sancho de Cabrera, que va treballar a la nau, la torre i el cor. En el seu interior compta amb importants sepulcres renaixentistes pertanyents a diferents famílies importants del municipi.
L'exterior queda dominat pel gran volum de la seva forta estructura de pedra sobre grades. En ell s'inclou una senzilla portada renaixentista als peus, situada entre una sòbria torre de base quadrada a un costat i una fina torreta poligonal amb rellotge a l'altre; aquesta, oberta superiorment i rematada amb chapitel piramidal.
Igual que l'església de Sant Jaume, la de Sant Martin va ser durant un temps el lloc on es reunia el Consell de Trujillo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada